RGO MATCH

RGO Match 2023 är nu lottad.

Det finns en vakans i Grupp D som kan fyllas om någon hör av sig snart.

Tävlingen är öppen för alla med officiellt hcp. Dock får man max tillgodoräkna sig exakt hcp 36. Det hcp man har vid lottningen gäller i hela gruppspelet.

I slutspelet gäller dagsaktuellt hcp.           Startavgiften, 200 kr, betalas i Rotebro Golfs kassa före första matchen man spelar och läggs i prispotten.                     Spelarna tar kontakt med varandra snarast och bestämmer när de ska spela. Eventuell greenfee betalas av spelaren före match.

Priser i form av tillgodohavande hos Rotebro Golf.

Prispotten fördelas enligt följande:            Segraren får 50 %                                         Tvåan får 30 %                                              Semifinalisterna får 10 % vardera.

Spelformen är matchspel med shcp.        Matchronderna är inte hcp-grundande och får inte spelas samtidigt med annan tävling (t.ex Tisdagsgolfen) eller poängbogey.                                                  Gruppspel och kvartsfinaler spelas över 9 hål.

Semifinalerna och finalen spelas över 18 hål.                                                                  Herrar spelar från gul tee.

Tiina spelar från röd tee.                             Skillnaden i shcp fördelas från index 1 och uppåt.                                         

(Exempel: shcp 18 möter shcp 11. Skillnaden är 7 slag. Den ”sämre” spelaren får extraslag på hål med index 1 – 7. Vid spel över 9 hål blir det alltså hål med index 1, 3, 5 och 7.)                               I gruppspelet får man 2 poäng för seger och 1 poäng för oavgjort och alla 9 hålen spelas, även om matchen är avgjord tidigare. Resultatet efter 9 hål skrivs som antal hål upp (+) eller ner (-) eller ±0 vid oavgjort.                                                          Match som inte har spelats i tid räknas som oavgjord. Om den ena spelaren i en ospelad match har ”gjort allt” för att få matchen spelad i tid vinner denne på w.o. och tilldelas segern och 2 poäng med resultatet ±0.

Gruppspelet ska vara färdigspelat i mitten september.     

Vid särskiljning om två eller flera spelare har samma poäng när gruppen är färdigspelad gäller:           

1. Poäng i inbördes möte/möten.                2. Skillnad hål upp – hål ner i inbördes möten.                                                        3. Skillnad hål upp och hål ner totalt.         4. Färre hcp-slag på 9 hål.                          5. Högre exakt hcp.                                      6. Särspel mellan inblandade spelare.        7. Lottning.

Slutspelet startar så snart gruppspelet är färdigspelat. Segrare i gruppspelet lottas mot en tvåa från en annan grupp i kvartsfinalerna.

I semifinalerna kommer inte två spelare från samma grupp mötas.

Vid oavgjort när alla hål är spelade i slutspelet så spelas särspelshål med början på hål 1 tills matchen är avgjord med hcp-slag på hål enligt index. (I kvartsfinalerna räknas hål 1 då som hål 10 ovs.)

Alla resultat SMS:as till mig på 070 835 81 50.

LYCKA TILL!